BREEAM

BREEAM (Breeam-NL) is net als GPR Gebouw een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd ontwikkeld door de Engelse onderzoeksinstantie Building Research Establishment (BRE). Het BRE is vergelijkbaar met het Nederlandse TNO, de toevoeging NL geeft aan dat het gaat om de Nederlandse versie van deze methode.

De BREEAM methodiek maakt gebruik van een kwalitatieve methode. Het gebouwontwerp of een bestaand gebouw krijgt een bepaalde score in 9 verschillende categorieën. Deze thema's zijn Management, Gezondheid, Energie, Transport, Water, Materialen, Afval, Landgebruik & Ecologie en Vervuiling. Als totaalscore krijgt een gebouw 1 tot 5 sterren (Pass, Good, Very Good, Exellent of Outstanding).

JREA is BREEAM nieuwbouw Expert en is gecertificeerd om u te begeleiden en te adviseren tijdens een nieuwbouw of renovatieproces, om een BREEAM certificaat voor uw gebouw te behalen.

Vanaf het ontwerp- tot en met de oplevering van uw gebouw is JREA betrokken om ervoor zorg te dragen dat de gewenste BREEAM certificering zal worden behaald.

TOEPASBAARHEID & VOORDELEN

Het voordeel van BREEAM t.o.v. GPR Gebouw en andere duurzaamheidskeurmerken is dat het internationaal wordt erkend en daardoor nu en in de toekomst veelvuldig toegepast zal worden. Daarnaast is het BREEAM label het meest uitgebreid wanneer men kijkt naar de hoeveelheid criteria waarop een gebouw getoetst zal worden. Dit verhoogt de kwaliteit van het label.

BREEAM wordt voornamelijk toegepast in de commerciële markt, waarmee bedrijven en internationale opererende organisaties worden bedoeld. Het BREEAM certificaat is een absolute meerwaarde voor een groen bedrijfsimago en geeft erkenning aan het gebouw. BREEAM kan in een breed spectrum worden toegepast, denk hierbij aan kantoren, retail/winkelpanden, bedrijfsgebouwen (industrie) en distributiecentra.


Neem direct contact op

JREA Nieuws

Contact

  • Jansen Real Estate Advisory
  • Bezoekadres
  • Marschallweg 5
  • 5466 AH Veghel
  • Kantorenpark De Dubbelen
  • Postadres
  • Marschallweg 5
  • 5466 AH Veghel

Hierin ligt onze expertise!